Ukrayna ordusu Rus toprağı Kursk'ta büyük bir Rus piyade grubunun olduğu yere ABD yapımı HIMARS roketleriyle yaptığı saldırıda onlarca Rus askerini öldürdü.

Sosyal medyadan paylaşılan diğer görüntülerde ise ateş püskürten dronelarla Rus mevzilerinin yakıldığı ve çok sayıda saldırının yapıldığı görülüyor.

UKRAYNA'NIN KURSK MACERASI

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos'ta Rus toprağı Kursk bölgesine başlattığı saldırılar sonrası iki ordu arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Rusya tarafından durumun "federal acil" seviyeye yükseltildiği ve terörle mücadele durumunun ilan edildiği bölgede, 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukraynalı askerlerin Kursk bölgesinden atılması gerektiği yönünde açıklama yapmıştı.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Mehmet 14.09.2024 02:55
    Benim için ABD neyse Rusya odur lakin Rusya'nın zayıflaması Türk cumhuriyetleri üzerinde emeli olan Çin'in iştahını kabartacaktır. Türk Cumhuriyetleri ile askeri, siyasi ve ekonomik ilişkileri hızlandırmalıyız.
  • gandalf 13.09.2024 22:53
    ukranya taşıma suyla direniyor Avrupa dediğimiz ülkelerden medet umuyor
  • Ali DAYI 13.09.2024 17:16
    Burada olduğu gibi siyonist soysuzlarında birgün fevc fevc geberdiğini göster Allahım. Amin
  • ramazan 13.09.2024 15:15
    Bu savaş ABD nin dünya üzerindeki planlarını bozan ülkelere karşı bir savaştır. ABD bir ülkeyi ameliyat masasına yatırıp her şekil vermeye çalıştığında karşısında hep Rusyayı ve Çini görüyor. O yüzden ABD dünya üzerinde istediğini yapabilmesi için bu iki ülkeyinin bacaklarını kollarını kırmak ister.
  • Yavuz 13.09.2024 15:12
    Rusya neden gereken yanıtı vermiyor telef edecek askerimi çok.
Daha fazla yorum görüntüle