Geçen hafta açıklanan OVP’de fiyat istikrarının devam ettiğini ve piyasanın olumlu karşıladığını ifade eden A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Fitch’ten gelen not artışının ise piyasa tarafında minimum düzeyde fiyatlandığını belirtti. Birçok olumlu gelişmenin yurt içinde olmasına rağmen endeksin genel görünümünün zayıf olduğunu vurgulayan Üzeyir Doğan, bunun nedeninin yoğun yabancı satışına bağlı olduğunu söyledi.

Ekonomist Doğan, dün yaşanan satışlar ile kayıpların da yaşandığını belirtti. Piyasada likidite sorunu olduğuna dikkat çeken Doğan, bir kurumda alış gerçekleştiğinde yükseldiğini ancak aynı kurumdan satış gerçekleştiğinde piyasanın düştüğünü açıkladı. Oligopol bir piyasanın olduğunu ifade eden Üzeyir Doğan, tabanın işlem yapmaktan uzaklaştığını vurguladı.

Fed faiz indirimi ile bir nebze borsaya yabancı girişinin olabileceği yönünde tahminlerde bulunan Ekonomist Üzeyir Doğan, borsanın içeride bir hikâyesi olduğunu yeni bir hikâyeye ihtiyaç duymadığının da altını çizdi. Ekonomi politikalarındaki normalleşmenin başlı başına bir hikâye oluşturduğunu söyleyen Doğan, yabancının bu fiyatlamadan hâlihazırda bir alış yaptığını ancak yeterli olmadığını ifade etti.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ahmet 14.09.2024 09:45
    Borsa genelinde endeksi düşürmek için aşağı yönlü al sat yaptığınızı derinlik verilerinden görüyoruz.
  • Kemalettin 13.09.2024 23:27
    Borsa dusus trendine girdi cıkıslar olsa da yalandan yon ve ibre asagı
  • Dümenci 13.09.2024 17:11
    Bist 100 Haftaya 8 bin lere oturur viop da 10 bin lere oturur.