Tarihin en sıcak yaz günlerini yaşayan ülkemizde vatandaşların serin hava umutlarını yeşertecek haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) geldi. Bahar gelse de sıcak hava henüz etkisini kaybetmedi. MGM yeni yayımladığı hava durumu raporuyla vatandaşlara müjdeyi verdi.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de MGM'nin yeni raporun ardından İstanbullulara peş peşe uyarıda bulundu.

[MGM müjdeli raporu yayımladı! AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul ve birçok ilde alarm] MGM müjdeli raporu yayımladı! AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul ve birçok ilde alarm

İSTANBUL'A BALKANLARDAN SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Merkez'den yapılan açıklamada, kent genelinde pazar günü itibarıyla Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkili olacağı, sıcaklıkların 6-8 derece birden azalacağı bildirildi.

MEGAKENTTE GÖK GÜRÜLTÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Uyarıda, "Pazar günü sabah saatlerinden itibaren il genelinde aralıklarla sağanak, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir. Pazar akşamı saatlerine kadar görülecek yağışlar nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

[MGM müjdeli raporu yayımladı! AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul ve birçok ilde alarm] MGM müjdeli raporu yayımladı! AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul ve birçok ilde alarm

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'in (Sinop haric) ile Kars ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Akdeniz kıyılarında güney ve batılı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmeler göre yağışların öğle saatlerinde (15/09/2024) Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar 0 Yorum Var