Narin'in babası Arif Güran'ın kayda alındığından habersiz olduğu iddia edilen ve yanındakilerle konuştuğu görüntüler ortaya çıktı:  "Gelip öcünü benden alsalardı.O namussuzluk yaptı, çocuğu öldürdü." ifadelerini kullandı

Kamerayı fark etmedi

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı.

Baba Arif Güran: “Kardeşim ve eşim dahil suçlu kimse cezalandırılsın”
Melek Güran’ın ifadesinin tam metni: “Eşim Salim’den şüpheleniyorum”
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni
Kolundaki ısırık, sırtındaki tırnak izi, gözündeki morluklar: İşte tutuklanan Enes Güran’ın ifadesinin tam metni

DHA’nın yayımladığı videoya göre baba Arif Güran, kamerayı fark etmeden iki kişiyle cinayete ilişkin konuşuyor.

49 saniyelik görüntülerde baba, karşısında oturanlara, “Akraba olmuşuz, dayı-yeğen olmuşuz. Dayı-yeğen olduğu zaman, biri dayımdır, biri öz yeğenimdir. 20 nüfuslu bir yer. 90-100 nüfusluk yer değil. 20 nüfusluk yer. Onların da hepsi akraba. O algıyı …. kendi aralarında toplantı yapıyorlar şey yapıyorlar ki?” diyor.

Arif Güran’ın karşısında oturan takım elbiseli kişi, babaya, “Abi o çocuğun yeri mezar değil, o çocuğun yeri şu anda okul. Böyle bir şey yok. 8 yaşındaki bir çocuktan” diyor.

Baba Arif Güran ise cevap olarak şunları söylüyor:

“İşte ciğersiz olduğu için, gelip beni öldürseydiler. Gelip öcünü benden alsaydılar.”

“Eşime güveniyorum”

Narin Güran’ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan babası Arif Güran canlı yayında konuştu. Güran, kızını Nevzat Bahtiyar’ın 80 bin TL için öldürdüğünü düşündüğünü söyledi.

Güran, “Olay olduktan sonra Nevzat her akşam bu evime geliyor, eli bile titremiyor, yanımda oturuyordu. Niye kızımın yerini bildiği halde söylemiyor da devlet bulduktan sonra söylüyor?” diye sordu.

Güran ayrıca eşine güvendiğini, “Bir insan eşine güvenmiyorsa yaşayamaz. 20 yıldan fazla ömür geçirdik. Güvenmesem boşanırdım” sözleriyle açıkladı. Tutuklu amca Salim Güran hakkında da konuşan baba, “Salim benim kardeşim, ben Salim’den neden korkayım?” dedi.

11 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında önceki gün tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınan Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın işçisi olduğu öğrenilen Ramazan Atasoy, savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 11’e yükseldi.

Nevzat Bahtiyar’ın evinde arama

Tutuklanarak cezaevine gönderilen itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın evinde Jandarma ekipleri tarafından arama yapılıyor. Bahtiyar’ın eşi ile eve giren Jandarma ekipleri bazı eşyaları alarak köyden ayrıldı.

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Turabi 17.09.2024 09:28
    O kameranın açık olduğunu senden iyi biliyordur.Hedef şaşırtma.
  • Laz Ziya 16.09.2024 22:09
    Ailenin büyük abisi göz altına alınıp sorgulanmalı. Aile meclisi kararını o vermiş olabilir.
  • Fatih 16.09.2024 08:58
    Bunlar kurban vermiş de olabilirler bir yerlere. Aile meclisleri kararlarıdin gibi bunlarda
  • Fatih 16.09.2024 08:57
    Kol kırılır içinde kalır atasözü bu durumlar için söylenmedi.
  • verme 16.09.2024 03:42
    bunlarin hepsi katil ve olayin icinde hepsini idam edeceksin kesin terør bagi da var bu kadar cep nr ve silme bilgiler normal degil bu yasima geldim cep hakkin da o kadar bilgim yok bunlar nasil egitim almis butun delilleri yok ediyor
Daha fazla yorum görüntüle