Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Zirve süresince 300'den fazla Türk firması, 1350 eşleştirmeyle küresel e-ticaretin önemli paydaşlarıyla buluşarak, üst düzey isimlerle birebir görüşmeler gerçekleştirdi." dedi.

Bolat, AA muhabirine, Ticaret Bakanlığı himayesinde, Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından organize edilen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle 4-5 Eylül'de gerçekleştirilen İstanbul Küresel e-İhracat Zirvesi'nin sonuçlarını değerlendirdi.

Zirvede, yerel ve küresel e-ticaretin önemli paydaşlarının bir araya geldiğini anımsatan Bolat, etkinliğin gerek fiziksel gerekse canlı yayın kanallarından yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi.

Bolat, zirveye Amerika'dan Güneydoğu Asya'ya küresel e-ticarette önemli paya sahip ABD, Çin, Brezilya, Hindistan gibi ülkelerin yanı sıra Avrupa, MENA ve ASEAN bölgelerinden katılımcıların geldiğini hatırlattı.

AboutYou (Almanya), JD.com (Çin), Jumia (Afrika kıtası), Otto (Almanya), Ozon (Rusya), Shopee (Singapur), Walmart (ABD), Wayfair (ABD), Wildberries (Rusya) başta olmak üzere 29 yabancı pazaryeri ve e-ticaret çözüm ortağı ile 3 yerli pazaryeri temsilcisinin fiziksel olarak, 4 küresel pazaryerinin ise çevrim içi zirvede yer aldığına dikkati çeken Bolat, toplamda 3 binin üzerinde üst düzey katılımcının etkinlikte buluştuğunu bildirdi.

Bolat, etkinlikte dünyaca tanınmış uzmanların katılımlarıyla 3 ayrı salonda, 51 sunum ve panel oturumu gerçekleştirildiği bilgisini vererek, oturumlarda lojistik süreçlerden dijital pazarlamaya kadar e-ihracata temas eden hemen her konuda katılımcıların bilgilendirildiğini, ihracatın güncel trendlerine ve geleceğine ışık tutulduğunu anlattı.

Yorumlar 0 Yorum Var