İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde 30 Ağustos akşamı düzenlenen iki saldırıyı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üstlendi.

Kassam Tugayları, Batı Şeria'nın güneyindeki Gush Etzion ve Karmei Tzur'da 30 Ağustos Cuma akşamı yaşanan saldırı ve patlamaya ilişkin Telegram hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kenti yakınlarında Gush Etzion ve Karmei Tzur'a yönelik iki operasyonun tüm sorumluluğunu üstlenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Saldırıyı düzenledikten sonra öldürülen Muhammed İhsan Meraka ile Zuhdi Nidal Ebu Afife için ayrı ayrı taziye mesajı yayımlanan açıklamada, "Gazze'de akan kanın intikamını almak için düzenlenen söz konusu saldırıda İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar olduğu" kaydedildi.

İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria’da gasbettiği Filistin topraklarından Gush Etzion ve Karmei Tzur'da 30 Ağustos'ta eş zamanlı patlama ve saldırı yaşanmış, olayda 4 İsraillinin yaralandığı bildirilmişti.

GAZZE'DE MERKAVA-4 TANKI İMHA EDİLDİ

Kassam Tugayları, Gazze'de Al-Awda Kavşağı'nda iki RPG-85 mermisiyle İsrail'İn elindeki en yeni model olan Merkava-4 tankını hedef aldı. 

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Gültepeli BJK 16.09.2024 17:09
    Gebertiin şuu israaiittt,lileri helal olsun sizlere kassam tugayları helal olsun Filistin'de canları pahasına şehadet için savaşanlar eyyy Türkiye uyan bizde Türkiye'de bu katil zanlısı işgalci israaiittt,li kere bakıp besliyoruz REİS Halk oylaması Referandum yapılsın REİSS yeterki kovulsun bu israittt,liler Türkiyemizden istemiyoruz yaa ne bekliyoruz ki kovuun israitt,lileri REİS koovv bunlarııı
  • Mehmet 16.09.2024 16:53
    Allahu Ekber Allah cc israille savaşmayı mescidi aksa da iki rekat namaz kılıp şehit olmayı kısmet eylesin insaallah
  • Abdullah 16.09.2024 14:40
    Allah size zafer nasip etsin
  • Çakır 16.09.2024 14:40
    İslam devlet ler en geliş miş tank savar ve stinger füze leri vermeli filistine acil istihbarat lar çalışsın....
  • Akıncı 16.09.2024 14:34
    Allah yardımcınız olsun kardeşler. Allah size zafer nasip etsin
Daha fazla yorum görüntüle