Altında bir haftada çok sert 100 dolarlık bir yükselişin olduğunu vurgulayan Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, altın için senaryoları ikiye ayırarak açıkladı. Erbaş, yatırımcının 100 dolarlık yükselişi göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Fed’in 18 Eylül’de açıklayacağı faiz kararı ile altında kar satışlarının olabileceğini söyleyen Ekonomist Erbaş, yatırımcılara uyarılarda bulundu.

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş“Teknik olarak her gün yeni bir zirve görüyoruz ve 18 Eylül oldukça kritik. Teknik olarak 2.600 / 2.700 dolar arasında ons altının, faiz indirimi başladıktan sonra durabileceği bir nokta var. Ve her gelen faiz indiriminde 2.700 dolar seviyesi geçilmiyorsa, burada bir zirve seviye oluşması ile beraber uzun vadeli geri çekilmeler yaşanabilir. Yatırımcıların 100 dolarlık önden yükselişi dikkate almaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Altın için yaşanabilecek ikinci senaryoyu açıklayan Ekonomist Erbaş, Fed’in faiz indirimi ile beraber zirvenin 2.700 doların üstüne çıkması ile önümüzdeki 15 ay içerisinde zirvenin kalıcı olarak 3.500 dolar seviyelerine kadar yükselebileceği yönünde tahminlerde bulundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Garip 16.09.2024 16:56
    Altın güvenli liman denirdi Altının devleti olmaz denirdi Ons diye bişey çıkardılar mevzuyu amerikaya bağladılar Ons çıkıyor altın çıkıyor ons düşüyor altın düşüyor Yorumcuları dinliyorum yok amerika faiz indirimine gidecek yok faiz yükseltecek Yani şunu demek istiyorum maalesef kontrol adamlarda