Brunei Büyükelçisi Prof.Dr. Hamit Ersoy ülke genelinde yaptıkları çalışmalar ve Türkiye-Brunei ilişkileri hakkında Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye açıklamalarda bulundu.

"DÜNYANIN EN ZENGİN 10 ÜLKESİNDEN BİRİSİ"

Prof.Dr. Hamit Ersoy, "Brunei, barış yurdu olarak biliniyor.450 bin nüfusu var. Dünyanın en zengin 10 ülkesinden birisidir. Bölgesel bir kuruluş olan ASEAN içerisinde de ticaretini yapıyor. Türkiye 2017 yılında "Yeniden Asya" politikası ile Asya bölgesinde yeni bir açılım yaptı. Bu politkanın 4 sac ayağı var. Siyasi,iktisadi, eğitim ve kültürel işbirlikler." dedi.

"TÜRKİYE'YE BÜYÜK İLGİ VAR"

 Son 3.5 yıl içerisinde siyasi açıdan çok olumlu adımlar atıldığının altını çizen Ersoy, "Bütün bakanların evine gidebiliyoruz.  Vefat sonrası mevlidlerine gidiyoruz. Bu da toplum ve bürokrasi ile kaynaşmamızı sağlıyor. Burada Kur'an yarışmalarının birincilerine Umre hediyesi verilirken, 2. ve 3. olaNlara ise Türkiye tatil paketi veriliyor. Bir margarin ve gübre fabrikası kuruldu. Şimdi de bir kağıt fabrikasının kurulması planlanıyor." ifadelerini kullanıldı.

Hamit Ersoy son olarak, "12 ayrı kuruma Türkçe dersleri veriyoruz. Bütün üniversitelerde Türkçe dersleri var. 15 bin kişiye okçuluk kursu sertifikası verdik. Burada künefe ve baklavayı bilmeyen yok. İlgi o kadar arttı ki seyahat acenteları Türkiye'ye düzenli programlar düzenliyorlar." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar 0 Yorum Var