Uzun zamandır gündemden düşmeyen başıboş köpek sorunuyla ilgili vatandaşlar belediyelerden çözüm beklese de somut adım neredeyse hiçbir noktada atılmıyor. Köpek sorunu, sadece kırsalda değil şehir merkezlerinde de halkın sağlığını tehdit ediyor. 

Başkent Ankara'nın en büyük ilçelerinden olan Çankaya'daki Akpınar Mahallesi'nin sakinleri de başıboş köpek sorunundan şikayetçi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Tuncel Kurtiz Parki'nı istila eden köpeklerden bir yıla yakın süredir şikayet olan vatandaşlar, hiçbir sonuç alamadı. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan mahalleli, "Bize bir şey olduğunda mı tedbir alacaksınız" diyerek Çankaya Belediyesi ve ABB'ye tepki gösterdi. Son çareyi başıboş köpeklerin toplatılmasına ilişkin yasanın kabul edilmesinde bulunan mahalle sakinleri şikayetlerine karşılık belediyeden, "Çankaya sınırları içerisinde 30 bin başıboş köpek olduğu, bunun toplanmasının mümkün olmadığı ve şimdi başlansa bile 6 aylık bir süreçte anca toplanacağı" karşılığını aldı. 

"ÇETELEŞMİŞ DURUMDALAR, BELEDİYE 'BARINAKLAR YETERSİZ' DEDİ"

Mesleği sebebiyle ismini açıkça paylaşmayan, yeni doğum yapmış Y.K. isimli anne, kendisi ve ailesi için endişelendiğini belirterek şunları söyledi:

“Çeteleşmiş durumdalar, 2 grup birbirlerine saldırıyorlar, yetmiyor insanlara da saldırıyorlar. Daha önce bana da saldırdılar. Çankaya Belediyesi'ne talep oluşturdum, buna rağmen dönüş olmayınca 2 hafta içerisinde 4-5 kere aradım. Bana söylenen barınakların yetersiz olduğu 6 ay içerisinde ancak bütün köpeklerin toplanabileceği oldu.”

"KANUNU KOPYALA-YAPIŞTIR YAPIYORLAR"

Belediyenin hiçbir adım atmadığını vurgulayan Y.K, yazılı cevap isteğine verilen karşılığı da şöyle anlattı: 

"Talebine karşılık, yazılı cevap istedim. Son aramamda sabrım taştığı için gelip kontrol etmek zorunda kaldılar. Yazılı cevap isteğime, kesinlikle köpek sayısı ve ne kadar zamanda toplayacaklarına ilişkin hiçbir şey belirtmeden son çıkan kanunu kopyala-yapıştır yapıp, ‘Belediyemiz buna uygun işlem yapacaktır’ diye sonuna eklemişler. Sonuç olarak değişen hiçbir şey yok."

 

Yorumlar 0 Yorum Var