Galatasaray'ın sahasında Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup ettiği maçta Barış Alper'in attığı gol tartışma konusu oldu.

Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray sahasında Gaziantep FK'yı ağırladı. RAMS Park'ta oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-1 kazandı. 

Galatasaray'ın gollerini Barış Alper, Yunus Akgün ve Batshuayi atarken Barış'ın golü tartışma konusu oldu. 

Ceza yayında topu alan Barış Alper ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta ağları havalandırdı. Barış'ın bu pozisyonda topu eliyle kontrol ettiği yönündeki iddialar tartışma konusu oldu.

Deniz Ateş Bitnel: Temas varsa gol iptal edilir

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan eski hakem Deniz Ateş Bitnel, "Barış Alper Yılmaz'ın attığı gol öncesi, top eline koluna temas etti ise gol iptal edilmeliydi! Açılardan temas var gibi görünüyor! Kolun kapalı, doğal, vücuda birleşik olup olmamasının bir önemi yok! Hücüm oyuncusu avantaj sağlamış kabul ediliyor! Temas varsa gol iptal edilir! Top Barış Alper Yılmaz'ın koluna temas ediyor! Galatasaray'ın 1.golü iptal edilmeliydi!" ifadelerini kullandı.

Fırat Aydınus: Gol iptal edilmeliydi

Bir başka eski hakem Fırat Aydınus ise "Barış’ın golü çok zor bir pozisyon, top önce göğsünün altından sekiyor, devamında ben pazusuyla kazaen topu düzelttiğini görüyorum. Dolayısıyla bu gol iptal edilmeliydi." dedi.

Deniz Çoban: Futbolda yakın tarihe kadar bir ele temasın cezalandırılması için oyuncunun bilerek elle oynaması gerekiyordu. Son zamanlardaki değişikliklerle ele çarpmalar da bazı durumlarda ihlal olarak değerlendirilmeye başlandı. Burada Barış Alper'in bilerek oynayıp oynamadığına bakmayacağız. Bana göre bu top Barış Alper'in koluna temas ediyor, şüphem. yok. Bu golün iptali gerekirdi. VAR temas etmedi diye düşünmüş olabilir. Gözü yanılmıştır. En ağır eleştireceğim konu şu; VAR maksimum 55 saniye içerisinde onay verdi gole. Böylesine kritik karar için 55 saniyenin kısa olduğunu düşünüyorum. VAR'ın sağlıklı bir kontrol süreci geçirmediğini ve hata yaptığını düşünüyorum. VAR devreye girmeliydi.

Bahattin Duran: Golün iptali gerekirdi. Barış Alper'in koluna geldiğini görebiliyorum.

Bülent Yıldırım: Barış Alper burada topu takım arkadaşına ulaştırsaydı atılan gole nizami diyecektik. Ancak ele kaza ile çarpmış olsa bile hemen ardından bu gol oluştuğu için yetki VAR hakeminde. VAR, temastan emin olup devreye girmeliydi. İptal edilmesi gerek gol resmiyet kazanmış.

TORREİRA'NIN ELLE OYNADIĞI POZİSYON

Deniz Çoban: Burada umut vadeden atak yok. Kaleye çok uzak bir mesafe ve yerleşik bir savunma var. Sarı kart gösterse itiraz etmem ama göstermemesini daha doğru buldum.

Bahattin Duran: Zaten oyunu devam ettirdi ve Kaan'ın presiyle beklenen avantaj gerçekleşmedi. Eğer Kaan olmasaydı o zaman taktik faul olarak düşünülebilirdi.

Bülent Yıldırım: Kaleye olan mesafesi, bir ver kaçın kesilmemesi gerekçelerinden dolayı direkt serbest vuruşun doğru olduğu kanaatindeyim.

Yorumlar 0 Yorum Var