7 Ekim'den beri Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail, önceki hafta Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletmişti. TRT Haber'in haberine göre, Şehit Eygi'nin uzak mesafeden yapılan atışla hedef alındığı belirlendi, vücudunda 6 adet yabancı metalik cisim bulundu.

NE OLMUŞTU?

İsrail, Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Eygi'nin cenazesi, 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Alpagu 1453 18.09.2024 15:51
    Allah (c.c) gani gani rahmet eylesin Mücahid.
  • Vatandaş 18.09.2024 14:41
    ABD nin bile vatandaşlarını korumak için tehlikeli gördüğü bir bölgeye kimin aklına uyduda gitti bu kızcağız? Kimin hangi örgütün hangi kuruluşun piyonu yapıldı kim yıkadı bu gencecik kızımızın beynini???Asıl sorulması gereken soru budur? ... Yazıklar olsun...
  • demirhan 18.09.2024 13:53
    katil kuduz siyonistler ne değerli canlara kıydılar şehit ettikleri her bir can yüzbinlerce siyoniste bedel aslında canları cehennem tez gider bunların inşallah...
  • Hyr 18.09.2024 13:10
    Ayşenuru medyada yer almasın diye öbür cinyeti parayla işlettiler. Hesap numaralarını iyi takip edin.
  • ismail 18.09.2024 12:57
    mekanın cennet olsun Ayşenur Ezgi Eygi şehidimiz ve tüm filistinli şehit kardeşlerim. İntikamınız geçte olsa alınacaktır.
Daha fazla yorum görüntüle