Ankara ile Bağdat arasındaki imzalana tarihi anlaşma hakkında daha önce "bizi sattılar" diyen terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu yeni yaptığı açıklama ileride Türkiye'nin atacağı adımlar hakkında ABD'nin müdahale etmeyeceğini ifade etti.

Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması'nın ardından iki ülkenin savunma bakanları tarafından "Askeri, Güvenlik iş birliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı" imzalanmış Bakan hakan Fidan anlaşmayı "tarihi bir gelişme" olarak nitelendirmişti. Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin, imzalanan anlaşma ile ilgili, "Zannediyorum bu iki ülkenin tarihindeki ilk mutabakat zaptıdır" ifadelerini kullanmıştı. Anlaşma maddeleri arasında Türkiye ile Irak arasında, terörle mücadele için Bağdat'ta Ortak Güvenlik Koordinasyon Merkezi ve Başika'da da Ortak Eğitim ve İşbirliği Merkezi kurulması da vardı.

"IRAK BUNU NASIL ÖNLEYECEK. ABD Mİ ÖNLEYECEK?"

PKK'nın televizyon kanalına konuşan terör örgütü elebaşlarından terörist Mustafa Karasu şu ifadeleri kullandı;

Bu anlaşma Türkiye'nin baskısıyla Irak için bir gaflet anlaşmasıdır. Irak'ın da ekonomik toplumsal  sorunları var. Öyle bir gaflet içinde ki sanıyor ki: Türkiye ile böyle bir anlaşma yaparsak PKK'yı tasfiyede ortaklaşa hareket ederlerse sorunlarından kurtulacak. Türk devleti o anlaşmaya dayanarak kendisini adım adım Irak'ta etkili kılmaya çalışacaktır. Türkler açıkça "Musul ve Kerkük bizimdir" diyorlar. Irak bunu nasıl önleyecek. ABD mi önleyecek? Gerçekten gaflet içindeler. Sanki bir savaş olmuş teslimiyet anlaşması yapmışlar. Baktığın zaman öyle görüyorsun. Ama buna karşı PKK direnecektir.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Aziz 19.09.2024 07:39
    Direnin sizede yetecek sarı torbamız var elhamdülillah
  • Bozkurt 19.09.2024 06:36
    Şanlı Türk milleti Ölunüzü dirinizi her gün birinizi bir gün hepinizi gömecektir Amerika da boşuna havlamqyin
  • Mehmet 19.09.2024 06:02
    Hadi oradan Amerikan kuklası yahudi yalakası Ermeni kırması asalak seni...
  • Demokrasi, Özgür 19.09.2024 05:09
    Perde önünde ABD nin oynattigi kuklalar, tiyatroculari, sinemacilari . Herkes gözönü açtı, Iraka Afganistana, Suriye ... demokrasi gelince...
  • Çelik 19.09.2024 04:37
    PKK terör örgütünü Suriye’den ve ıraktan sileceğiz buna Abd Almanya tüm Haçlı köpekler bile mani olamayacak.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek