Görüntüleri Girit'ten Londra Gatwick'e giden easyJet uçuşunda çekildi...  Kalkıştan kısa bir süre önce nedeninin bir yolcunun çantasındaki bir güç bankası (Powerbank) ve e-sigara olduğu düşünülen bir patlama meydana geldi.

EasyJet uçağı Londra'ya giderken içinde elektronik sigara bulunan bir çantanın patlaması üzerine paniğe kapılırken yolcular 'patlama sesleri ve duman' duyduklarını söylediler. Londra Gatwick'e uçması planlanan bir uçakta Heraklion'da meydana gelen patlama üzerine Yunanistan'daki bir pistte acil tahliye gerçekleşti.

Kalkıştan kısa bir süre önce meydana gelen patlamanın nedeninin bir yolcunun çantasındaki power bank ve e-sigaralar olduğu düşünülüyor. Uçağın kapıları açıldı ve tahliye kaydırakları devreye girdi, yolcular olayı 'çok büyük bir kırmızı parlama ve alevin ardından yoğun siyah duman'  diye tarif etti.

236 YOLCU VARDI

Yolcular 'dakikalar' içinde güvenli bir şekilde uçaktan indirildi ancak Londra uçuşu iptal edildi. Bunun yerine, aralarında iki çocuğun da bulunduğu bildirilen 236 yolcu bu akşam başka bir uçağa binmek zorunda kaldı. MailOnline'a konuşan bir yolcu, patlama meydana gelmeden saniyeler önce koltuğuna otururken birinin 'bu da ne' diye sorduğunu duyduğunu söyledi. Yolcular panik içinde 'bomba çığlıkları atıyor ve dışarı çıkmak için çırpınıyorlardı', bazıları ise 'çantasında elektronik sigara olan bir bayanın duman çıkmaya başladığında onu salladığını' söyledi.

Bir görgü tanığı, çantalı kadının İngiliz olduğunu ve uçaktan ayrılmaya çalıştığını, insanlardan yoldan çekilmelerini istediğini ancak çantasının alev alması üzerine, insanlar hala koltuklarına oturmaya çalışırken çantayı koridorda düşürdüğünü söyledi. Bir görgü tanığı, "Çantadan ateş ve keskin dumanlar yükseldi, patlama sesleri duyuldu, duman çantanın etrafındaki kabini doldurdu" dedi.

Yerde bir yangın izi kaldı, ancak yolcuların daha sonra eşyalarını toplamak için uçağa geri dönmelerine izin verildi. MailOnline, patlamadan dolayı hiçbir müşterinin yanık yaralanması yaşamadığını, ancak bir yolcunun tahliye kaydırağı nedeniyle sürtünme yanığı yaşadığını anlıyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Mizah 19.09.2024 15:33
    Lityum pil taşıyan bütün cihazlar internete de bağlı ise patlatılabilir. NOKTA.
  • Fatih 19.09.2024 15:24
    Biraz da avrupalılar korksunlar
  • Asım 19.09.2024 15:23
    Bizim telefonlar da cüzdanları patlattı.