Konya'da araç fiyatlarındaki şişen balonun son 1 yıl içerisinde küçüldüğünü belirten galericiler, araç almak isteyen vatandaşların araç parasından gelir etmek için faize yatırdığını, bu yönelmenin de piyasada etkili olduğunu ifade ediyor.

Otomotiv sektörü pandemi döneminde yaşanan üretim, çip krizi ve hammadde sorunuyla sekteye uğradı. Bu süreçte araç fiyatları artarken, son 1 yıl içerisinde ikinci el araç satışlarının yüzde 25 gerilediğini belirten galerici esnafı, araç fiyatlarının döviz kurunu takip ettiğine dikkat çekiyor.

“Sıfırlara sürekli küçük küçük gelen zamlardan dolayı ikinci el ile ara makas artmış oldu”
Pandemi süreci ile başlayan fiyat artışının son 1 yılda gerilediğini ifade eden Konya Oto Lastik, Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Pandemi sürecinde yaşadığımız süreç, şu anda kesinlikle yok ama piyasa genelinde bazı marka ve modellerde hızlı bir satış devam ediyor. Tabii burada tamamen her şey arz talep dengesine bağlı olarak ilerliyor. Fiyatlar, artma noktasında tamamen döviz kuruna endeksle ilerliyor şu anda. Özellikle bayi ve distribütörlerin internet üzerinde yayınladığı rakamlar ve bugüne baktığımız zaman örnek vermek gerekirse, 1 milyon değerinde plakası takılmış, tescili yapılmış, piyasaya sürülmüş bir araca baktığımızda pandemi öncesine göre yüzde 8 ile yüzde 10 gibi bir değer kaybı vardı. Şu anda ise bu rakam yüzde 20, yirmi 25'lere kadar arttı. Sıfırlara sürekli küçük küçük gelen zamlardan dolayı ikinci el ile ara makas artmış oldu” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var