Down Sendromlu milli sporcu Münevvere Yılmaz, kazandığı büyük başarıların ardından memleketi Afyonkarahisar'da spor uzmanı olarak görevlendirildi.

MÜNEVVERE YILMAZ, AZMETTİ KAZANDI

Münevvere Yılmaz Down Sendromlu milli sporcu… Atletizm branşında 2 dünya 7 avrupa şampiyonluğu kazandı. Sayısız rekorlara imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın milli sporculara tanıdığı hak ile 2 yıl önce spor uzmanı olarak atandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Aksaray iline görevlendirilen Münevvere Yılmaz, daha sonra memleketi olan Afyonkarahisar’a görevlendirme ile gitti. Münevvere Afyonkarahisar’da hem sporunu yapmaya devam ederken hem de spor uzmanı olarak kendisi gibi engelli sporcuların yetişmesi için Antrenörü Oğuz Özavar’a yardımcı oluyor.

SPOR YAPMAMIZA BİLE İZİN VERİLMİYORDU

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Münevere Yılmaz’ın annesi Hanife Yılmaz, “Bizler yıllar önce çocuğumuza spor yaptırmak için il müdürlüklerine başvuruyorduk. İçeri dahi alınmıyorduk. Kaderin cilvesi o ki yıllar sonra Münevvere sokulmadığı bu yerlere şimdi spor uzmanı olarak atandı. Engelli insanlara sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Herşey onunla başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu da bize her türlü desteği veriyor. Şampiyon sporcu Münevvere Yılmaz’ın antrenörlüğünü yapan Oğuz Özavar, Münevvere’nin sporu çok sevdiğini ve hayatla barışık sosyal bir insan olduğunu ifade ederek, “Yaşı ilerlemiş ve spor uzmanı olarak atanmış olmasına rağmen sporu bırakmak istemiyor. Bizde müsabakalara kendisini özel programla hazırlıyoruz. Bu çocuklar yıllar önce spor bile yapamıyorlardı. Salonlara sokulmuyorlardı. Şimdi Türkiye’nin gururu oldular” diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek