İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti'nin sosyal medya hesaplarında elinde silahla çekilmiş onlarca video ve fotoğraf paylaştığı görüldü. Tutuklanan Geçti'nin bu silahları nereden, nasıl bulduğu merak konusu olurken, dikkatler ailesine çevrildi.

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin elinde silahla çekilmiş çok sayıda video ve fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaştığı ortaya çıktı.

GEÇMİŞTEN BU YANA SİLAHLARLA İÇ İÇEYMİŞ

Polis katilinin, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Geçti'nin çocukluğundan bu yana silahlarla iç içe büyüdüğü görüldü. Sık sık silahlı fotoğraf ve video paylaşan Geçti'nin bu silahları nereden, nasıl temin ettiği merak konusu olurken, dikkatler de ailesine çevrildi.

POLİS KATİLLERİNİN SABIKALARI

Polis memuru Yılmaz’ın şehit olduğu olay, son dönemlerde suç çetelerinin ve suç makinelerinin polise yönelik saldırılarını bir kez daha gündeme getirdi.

* Kastamonu İnönü Mahallesi Afşin Bey Sokağı’nda Ağustos 2024’te annesini rehin alan uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi İsmail Bayam’ın (32) evine giden polislerden memur Ahmet Şahan, tabancayla vurularak şehit oldu. Bir polis memur ise yaralandı.

* Kağıthane’de uyuşturucu baskını yapan polislere 10 Ekim 2023’te ateş açıldı. Polis memuru Cihat Ermiş (31) şehit olurken, gözaltına alınan şüpheli Muhammet Berke Çorak’ın (20), 39 suç kaydı olduğu öğrenildi. Zanlının ilk suçunu 14 yaşında hırsızlık yaparak işlediği kayıtlarda ortaya çıkarken, “1 taksirle yaralama”, “12 Uyuşturucu”, “5 Silahlı kanunlara muhalefet”, “8 Kasten yaralama”, “3 Hırsızlık”, “1 Tehdit”, “1 Motor hırsızlığı ve 1 yağma” suçları ortaya çıktı.

* Şanlıurfa’da Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve polis memuru Cemal Bozkurt’u Mart 2022’de şehit eden saldırgan çok sayıda suç işledi ama sadece 9 yıl hapis yatıp çıktı.

* Bağcılar’da 3 yıl önce polis Erhan Gökteke’yi şehit eden saldırganlardan birinin de 75 ayrı suç kaydı vardı.

* Başakşehir’de geçen yıl, 2 polisi vuran Güven Güler’in de suç makinesi olduğu ortaya çıkmıştı.

* Kağıthane’de polis Hakan Telli’nin şehit eden şahısların da birden fazla suç kaydının olduğu öğrenilmişti.

* Balıkesir’de 2021’de polis Abdulkadir Güngör’ü şehit eden Devrim Erdem’in çeşitli suçlardan 18 kaydı olduğu belirtildi.

* Polis Ayhan Ölçer’i 2016’da şehit eden Seyfettin Genç’in de çok sayıda suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

* 2020 yılında Muhammet Karataş, Kahramanmaraş’ta kaldığı otele kendisini gözaltına almaya gelen polislere ateş açmış ve Barış Göl şehit olmuştu. Karataş’ın da çeşitli suçlardan kaydının olduğu öğrenilmişti.

Yorumlar 0 Yorum Var