Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hisse senedi ve kripto para vergisi ile ilgili iddialara "gündemimizde yok" diyerek son noktayı koydu.

Hükümet, geçen yasama yılında bir vergi paketini yasalaştırmıştı. Ancak süreçte gündeme gelen borsada işlem vergisi, kripto paralarla ilgili işlem vergisi gibi konular daha sonra paketten düşürülmüştü. Hükümet, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında vergi düzenlemelerini sürdürmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Bloomberg ile gerçekleştirdiği mülakatta, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” derken, kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını ekledi. Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık.” derken, “İlk pakete benzer bir düzenleme olmayacak mı?” sorusuna “Bu yıl öyle bir planımız yok” yanıtını verdi.

Yorumlar 0 Yorum Var