Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Müfredatın içerisine adalet, hak, hukuk, millet, vatanseverlik, merhamet gibi kavramları yerleştirdik. niye rahatsız oluyorlar?'' ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Müfredatın içerisine adalet, hak, hukuk, millet, vatanseverlik, merhamet gibi kavramları yerleştirdik. Şimdi bize karşı çıkıyorlar. Bende soruyorum. İnsanlar vatanseverlik kavramını çocuklara kazandırılmasından niye rahatsız oluyorlar? Merhamet, hak, hukuk, toplumsal değerlerimizin, milli ve manevi değerlerin çocuklara kazandırılmasından niye rahatsız oluyorsunuz diye açık açık soruyorum" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adapazarı ilçesinde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları Programı"nın basın toplantısına katıldı.

Bakan Tekin, programda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçmiş yıllarda uzun bir süre halktan kopuk ve halkın problemlerinden bihaber olan siyaset mekanizmasının sıkıntılarını yaşadığını söyledi. Bakan Tekin, "Adalet ve Kalkınma Partisini farklılaştıran şey, bu demokrasi tecrübesindeki geleneği kırmış olmasıydı. Bizzat sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı sürecinden başlayan girilmeyen ev, girilmeyen iş yeri bırakmadan çalışması Türk demokrasi tarihinde benim açımdan bir kırılma noktasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisini farklılaştıran şey de, toplumla entegreli bir biçimde politika yürütmesi ve ürettiği bu politikaları kararlı bir biçimde hayata geçirmesi" dedi.

Türkiye Buluşmaları'nın AK Parti'nin kendi içinde oluşturduğu geleneğin yeni bir versiyonu olduğunu ifade eden Tekin, "Yeni politikalar üretilmesi açısından, yeni yasama sürecinin kurgulanması açısından, sahadan alınan veriler bugün Sakarya'da yapacağımız, Türkiye'nin tamamında organize edilen bir anlamda çok kapsamlı saha araştırması neticesinde ortaya çıkacak iyi bir organizasyon" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var