Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve lmanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk görüşmelerine ilişkin gözlemlerini Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman Haber7’ye değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’ta gerçekleştirdiği kritik temaslara ilişkin açıklamalarda bulunan Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, ilk izlenimlerin olumlu yansıdığını ve Türkiye için önemli adımların da atılabileceğine yönelik temasların bulunduğunu vurguladı. Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’de yapacağı konuşmanın önemini belirten Akman, Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünü hatırlattı. Konuşma sonrası BM Genel Sekreteri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir görüşme gerçekleştireceğini belirten Zahid Akman, Erdoğan’ın bugün Ermenistan Başbakanı ile de önemli bir görüşme yapacağının altını çizdi.

Erdoğan’ın Paşinyan ile yapacağı görüşmenin kritik olduğunu vurgulayan Zahid Akman, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki gerilime ilişkin konuların masaya yatırılacağını belirtti. Akman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile de bir görüşme gerçekleştireceğini dile getirdi.

 

Yorumlar 0 Yorum Var