Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna hitap etti. İsrail'in Gazze'de işlediği soykırıma tepki gösteren Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti. Cumhurbaşkanı ayrıca bölgesel ve küresel önemli sorunlara Türkiye'nin bakışını ve çözüm önerilerini de sıraladı. Cumhurbaşkanı'nın merakla beklenen mesajlarını, konuşmayı takip eden isimler değerlendirdi. 

"CUMHURBAŞKANI, MASUM İNSANLARIN DURUMUNU DEVLET BAŞKANLARINA ADETA HAYKIRDI"

Ülke TV yayınına katılan Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman şunları söyledi: 

"Tarihi bir konuşmaydı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın BM Genel Kurulu'nda yaptığı her konuşma gerçekten tarihe not düşer nitelikte. Bugünkü konuşması da öyle oldu. Konuşmasının büyük bir kısmını İsrail'in zulmüne ayırdı. Orada ölen binlerce masum insanın, yardım bekleyen insanların durumunu dünyanın tüm devlet başkanlarına adeta haykırdı. Konuşması zaman zaman locadaki izleyiciler tarafından alkışlandı. Ama dikkatimi çeken şey ise delegasyonda olan kişilerin de konuşmayı zaman zaman alkışlamalarıydı. Etkili bir konuşmaydı ancak sonuçları ne olur, onu kestirmek zor. 

Ukrayna-Rusya savaşı, Balkanlar, Ermenistan-Azerbaycan barışı konusu, Afrika'da sömürgeci ülkelerin tutumu ve oradaki insanların dramını dile getirdi. Bütün dış politikayla ilgili konularda Türkiye'nin görüşünü çok açık şekilde ifade etti."

Yorumlar 0 Yorum Var