Önce Hizbullah lideri Nasrallah’ın sağ kolu Fuad Şükür sonra Rıdvan Gücü komutanlarından İbrahim Akil ve Ahmet Vehbi.. Peki, sıradaki isim kim? Geçtiğimiz günlerde neredeyse 700’e dayanan can kaybı ile Lübnan yönetiminin “İç savaştan bu yana en ağır kayıp” olarak nitelediği Beyrut katliamının faili olan İsrail ordusundan bir açıklama geldi.

Açıklama; işgalci ordunun Beyrut saldırısında hedef aldığı isimlerden birinin Ali Karaki olduğu yönündeydi ve yine aynı açıklamaya göre Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki öldürülmüştü. Çok geçmeden Hizbullah yaptığı açıklamayla Karaki'nin hayatta olduğu ve güvenli bir yere taşındığını duyurarak suikast sonucu öldüğü iddialarını yalanlayacaktı.

Peki işgalci ordu neden Ali Karaki’nin peşinde? ABD Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda Karaki'yi Hizbullah'ın en üst düzey askeri organı olan “Hizbullah Cihat Konseyi'nin kıdemli bir üyesi” olarak tanımlamış ve güney Lübnan'daki askeri operasyonlardan onun sorumlu olduğunu eklemişti. Hizbullah'ın 3 numaralı adamı olarak bilinen Ali Karaki’nin Fuad Şükür ve İbrahim Akil’in ölümünden sonra, Hizbullah Cihat Konseyi'nin hayatta kalan tek kurucu üyesi olduğu biliniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var