Sinan Burhan "Sizin eski il başkanınız Canan Kaftancıoğlu 'ben Mustafa Kemal'in askeri değilim' dediğinde tepki koydunuz mu? diye sordu. CHP’li Bağcıoğlu “ne alakası var” dedi.

Gazeteci Sinan Burhan TV 100 de Başak “Şengül ile Doğru Yorum” Programı’nda, Kılıçlı Teğmenlerin yemini konusunda tartışma yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’nun “Bir kaşık suda fırtına koparmayalım ve teğmenleri kendi hallerine bırakalım” sözü üzerine Sinan Burhan, 27 Mayıs darbesini yapanlar genç subaylardı dedi. 

Sinan Burhan, "Türk Silahlı Kuvvetleri bizim gözbebeğimizdir ancak 27 Mayıs darbesini yapanlar genç subaylardı. O zaman Genel Kurmay Başkanı’nı derdest edip götürdüler, şöyle mi diyelim “bu çocuklar cahillik yaptı.” Arkasında 3 tane idam var. Bu milletin hafızasında darbe korkusu var.  “Genç Subaylar rahatsız” diye Cumhuriyet Gazetesi’nde manşet atıldı endişe olması doğal değil mi?" dedi. 

Burhan, "Canan Kaftancıoğlu “Ben Mustafa Kemal’in askeri değilim” dedi buna tepki koydunuz mu?" diye sordu. 

CHP’li Bağcıoğlu, "Ben o zaman partide değildim. Gereken tepki verilmiştir. Bu konu ile hiç alakası yok, bu konu üzerinde algı harekatı yapılıyor." diyerek konuyu kapattı.

Yorumlar 0 Yorum Var