ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Conyers kentindeki BioLab tesisinin çatısında başlayan yangına müdahale edildi. Zararlı gazların havaya yayılması sonucu tahliye çalışmaları yürütülürken bazı yollar ise trafiğe kapatıldı.

NEDENİ BİLİNMİYOR

CNN, havuz ve spa bakım ürünleri üreticisi olarak tanımlanan BioLab'a ulaştı. Rockdale County İtfaiye ve Kurtarma Şefi Marian McDaniel, yangının nedeninin ve yangına karışan kimyasalların henüz bilinmediğini söyledi. Levett, "Bu noktada hepinizden bu bölgeden uzak durmanızı önemle rica ediyorum," dedi. "Oldukça iyi yanıyor. Bunu kontrol altına almaya çalışıyoruz ama aynı zamanda trafiği de kontrol altına almaya çalışıyoruz."

90 BİN KİŞİYE UYARI

ABD'nin Georgia eyaletinde kimyasal tesiste çıkan yangının ardından havada insan sağlığına zararlı klor gazı tespit edilmesi nedeniyle 90 bini aşkın kişiye kapalı alanda kalarak tedbir almaları uyarısı yapıldı.

Eyaletin Conyers bölgesinden yetkililer, dün bir kimyasal tesiste çıkan ve birkaç saat içinde kontrol altına alınan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Yetkililer, Çevre Koruma Ajansı ve eyaletteki Çevre Koruma Biriminin yaptığı hava kalitesi kontrolünde, yangın dumanında "zararlı, tahriş edici klor" tespit edildiğini aktararak 90 bini aşkın kişiye bulundukları yerde kapalı alanda kalma talimatı verdi.

17 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölge sakinlerine bulundukları yerdeki havalandırma sistemini, kapı ve pencereleri kapatmaları çağrısı yapan yetkililer, yangın nedeniyle yaklaşık 17 bin kişinin tahliye edildiğini kaydetti.

"NEFES ALMAKTA ZORLANIRSANIZ 911'İ ARAYIN"

Pazar günü komşu Newton County sakinleri de Conyers'daki durumla ilgili bir uyarı aldı. Mesajda "Durumu izliyoruz ve klor kokusu alıyorsanız klimalarınızı kapatmanızı, tavan vantilatörlerinizi açmanızı ve mümkünse dışarıdaki hayvanlarınızı içeriye getirmenizi tavsiye ediyoruz" denildi. "Nefes almakta güçlük çekiyorsanız ya da başka bir tıbbi acil durumla karşılaşırsanız 911'i arayın. Şimdilik, yerinizde kalmak en iyi seçenektir." Eylül 2020'de BioLab, Interstate 20'yi geçici olarak kapatan bir yangına da yol açan bir "termal ayrışma olayı" yaşadı. Olayla ilgili nihai raporunda ABD Kimyasal Güvenlik Kurulu, Laura Kasırgası'ndan kaynaklanan güçlü rüzgarların laboratuvarın deposuna zarar vererek yağmur suyunun binaya girmesine neden olduğunu tespit etti. Su bir kimyasalla temas etmiş ve yangına neden olan bir reaksiyon başlatmıştır. Conyers, Atlanta'nın yaklaşık 30 mil doğusundadır.

Yorumlar 58 Yorum Var
  • Hamza 30.09.2024 17:37
    yıkıl amerikan pisliği yıkıl enkazını göreyim
  • Mustafa 30.09.2024 17:26
    Daha beter olsunlar inşallah
  • Ismail 30.09.2024 17:22
    Peteri gelsin. Ama gelmez
  • Trakyalı 30.09.2024 17:08
    israil iti ile beraber beter olun
  • Urfalı 30.09.2024 15:13
    Tüm Amerikalıların canı cehenneme..
Daha fazla yorum görüntüle