Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Ekonomist Muhammet Bayram, enflasyonun politika faizinin altına gerilediğine dikkat çekti. Reel getiri hesaplaması ile bunu karıştırmamak gerektiğini dile getiren Bayram, yüzde 49’un geçmiş ayın enflasyonu olduğunu hatırlattı. Ekonomist Bayram, enflasyonda yıl sonu beklentisinin yüzde 42 – 41,5 seviyelerinde olduğunu açıkladı.

Enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir iyileştirme dönemine girildiğine ilişkin bir işaret olduğunu belirten Ekonomist Muhammet Bayram, aylık enflasyona da dikkat çekti. Bayram, eğitim, konut ve sağlık gibi kalemlerde alınacak önlemler ile yüzde 40’lık direncin kırılabileceğini vurguladı. 2025 yıl sonu enflasyon beklentisinin açıklayan Muhammet Bayram, “Gelecek sene itibarıyla yüzde 17,5 seviyelerinde enflasyon görebiliriz” dedi.

Parasal sıkılaşmanın devam edeceğini dile getiren Ekonomist Bayram, Orta Doğu’da yaşanan jeopolitik risklere de dikkat çekerek savaşın yurt içinde piyasalara yansıyabileceğini vurguladı.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek