Enflasyon rakamlarının piyasalara yansımalarını değerlendiren Ekonomist Muhammet Bayram, Borsa İstanbul’da çok uzun süredir zayıf görünümün devam ettiğini dile getirdi. Borsada dün Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ile ciddi kayıplar yaşandığını ifade eden Bayram, enflasyon rakamlarının bugün açıklanması ile anlık olarak borsada kısa vadeli hareketlenmenin yaşandığını söyledi. Muhammet Bayram, borsada bir süre dalgalı seyrin devam edeceğine de dikkat çekti.

Yatırımcının jeopolitik risklerle beraber borsadan çıkarak altın ve TL mevduatlarına yöneldiğini ifade eden Bayram, borsada yatırımcı profiline ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Borsa yatırımcısının bir çoğunun risk almak istemediğini belirten Muhammet Bayram, yatırımcı portföyünün 10 bin puan seviyelerinin altında olduğunu da vurguladı.

Yıl sonu beklenen faiz indiriminin gerçekleşmesi ile yabancı yatırımcının borsaya yöneleceğini belirten Ekonomist Bayram, borsada yıl sonu beklentisinin 15.000 puan seviyesinde olduğunu açıkladı. Bayram, “Borsa yıl sonunda büyük bir ralli ile yükselebilir” dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var