İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a saldırması Ortadoğu'da denklemi değiştirdi. Gün geçtikçe yayılan savaşa son olarak İran da dahil oldu. Geçtiğimiz gün ABD'den yapılan “İran’ın İsrail’e balistik füze saldırısına hazırlandığına dair işaretler var” açıklamasından birkaç saat sonra İran akşam saatlerinde İsrail'e yönelik füze saldırısı düzenledi. 200 füzeyle düzenlenen saldırıda İsrail hava savunma sistemi 'Demir Kubbe'yi aşan füzeler başkent Tel Aviv dahil olmak üzere bazı kentlere düştü. 

Saldırının hemen ardından ABD ve İsrail'de acil durum toplantıları düzenlenerek İran'dan yapılan saldırıya cevap verileceği duyuruldu. İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği sürpriz saldırının ne anlama geldiğini ve bundan sonra yaşanacak olası sonuçlara ilişkin Haber7 uzmanlarla görüştü. 

Türk DEGS Başkanı ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Kaya İran'ın füzeli saldırısıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak, Ortadoğu'nun geleceğine ilişkin öngörülerini açıkladı. 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • istanbul 03.10.2024 13:49
    200 füze ölen yok. Yıkılmış bina yok. Taş atsan üç beş kişi ölürdü