Teknofest Adana heyecanı sürerken Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi‘ye Kaan Savaş Uçağı ve Kızılelma’nın mühimmatları konusunda önemli bir müjde verdi. 
 

“İLGİ ARTIYOR”

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci şunları söyledi:

Teknoloji aşığı olan bir nesil yetiştirmek için gayret gösteren bir festival. Adanalıların bu konuya ilgisi son derece yüksek. Bizim açımızdan son derece sevindirici bir husus. Alandaki ilgi de artıyor.
 

“SİPER-2 BLOK’U YAKINDA ENVANTERE ALACAĞIZ”

Aslında Türkiye hava savunma sistemleri açısından kendi ihtiyaçlarını giderecek bir noktaya doğru adım adım gidiyor. Sungur alçak irtifa hava savunma sistemi zaten envanterimizde.Hisar-A Hisar-O’ da envanterde. SİPER’in Blok-1 füzesi seri üretimde ve envanterde. Dolayısıyla katmanlı hava savunma sistemimizin birçok unsuru şu anda sahada. Çelik Kubbe bunların bir arada koordineli bir şekilde çalıştıracak bir altyapı sunuyor. Bununla ilgili çalışmalara da var gücümüzle devam ediyoruz. Burada tek eksiğimiz Siper’in Blok-2 füzesi. Onun da yakın zamanda başarılı bir atışla gerçekleştirdik. İnşallah onu da en yakın zamanda envantere alacağız. Ve böylece Çelik Cook benim bütün altyapısını bitirmeyi hedefliyoruz. 
 

“BİRÇOK SİSTEMİMİZ İHRAÇ EDİLİYOR”

Şu anda bizim gerçekleştirdiğimiz yaptığımız bir çok hava savunma ihraç ediliyor. Ama burada asıl amaç, öncelikle ülkemizin ihtiyacını karşılayacak bir noktaya gelmek bizim için çok önemli. Ondan sonra da tabi ihracat kapasitesi yüksek. Burada yaptığınız çelik kubbe sistemi alt yapısı dünyada büyük bir ihracat potansiyeline de ihracat ettiğini söylemekte sakınca yok.
 

KIZILELMA VE KAAN’A YENİ MÜHÜMMATLAR GELİYOR

Özellikle Kızılelma ve Kaan için geliştirdiğimiz yeni ürünlerimiz var. Onlara özgü, onların vurucu gücünü arttırıcı çalışmalarımız var. Bunları da yakın zamanda paylaşacağız. Tabi şu anda Roketsan onlarca mühimmat üretiyor. Bu gittikçe artacak. hem çeşitliliği hem de miktarı artacak.Bizim SİHA’larımızın hem vurucu gücüne hem de etki menzilini çok üst noktalara taşıyacak.

 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Gazi 04.10.2024 00:05
    Allahınıza kurban adamsınız. Ömrünüz uzun olsun inşallah Rabbim sizi korusun
  • Misafir 03.10.2024 23:56
    Maşallah
  • Levent. 03.10.2024 23:52
    Rabbim emeğinizi boşa çıkarmasın rabbim zihin açıklığı versin rabbim sizlere dünyanın en büyük değerli ilimi teknolojiyi sizlere nasip etsin. Zor günlerden geçiyoruz çok çalışmalıyız çok üretmeliyiz çook.
  • Ertuğrul 03.10.2024 23:40
    Binler maşaallah
  • Şuayb 03.10.2024 23:28
    Ya Rabbim! Kâfirlerin silahlarından daha iyisini ve daha ağırını bizlere de nasip et ve o vahşi yaratıkları bizim gücümüzle cezalandır
Daha fazla yorum görüntüle