Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı için geri sayım başladı. Fuarın geleneği haline gelen "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliği ile 5 bin kitap asıldı.

Fuarın simgesi haline gelen "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İzmit ilçesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki asırlık çınarlara 5 bin kitap astı.

Sabahın erken saatlerinde bulvara gelen kitapseverler, almak istedikleri kitapların başında etkinliğin başlamasını bekledi. Etkinliğin başlama duyurusunun yapılmasıyla ağaçlara asılı olan kitaplar kısa sürede toplandı.

Bazı kişiler, ellerindeki sopalarla yüksekte olan kitapları almak için çaba gösterirken, bazıları birbirlerinden destek alarak kitaplara ulaşmaya çalıştı.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde 5-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarda, 980 panel, söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirilecek.

DÜNYADAKİ SESE BİR ZULME BİR SES YÜKSELMİL OLACAK

Etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gazetecilere, fuarın keyifli etkinliklerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, Kocaeli'de kitaba olan ilginin heyecan verici olduğunu söyledi.

Bu yıl fuarın 14'üncüsünü düzenlediklerini dile getiren Büyükakın, "Geçen yıl hedefimiz 1 milyon ziyaretçi sayısını aşmaktı. İnşallah bu sene aşmayı başarırız diye ümit ediyorum." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var