Adana'da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Haber7'ye verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

"T10F MODELİ ÇOK BEĞENİLDİ"

"TOGG'un Sedan modeli inşallah yollara çıkacak. T10F milletimiz tarafından da çok beğenildi." diyen Kacır  Burada ilk kez halka açık bir şekilde de sergilenmiş oldu. SUV modeli de çok beğenilmişti. Ondan biraz daha sportif bir model. Menzili 80 km daha fazla olacak. TOGG'dan bir buçuk yıl sonra hemen yeni bir model geliştirmiş olduk. Bu gerçekten büyük bir başarı. Şimdiye kadar 37 bin TOGG yollara çıkmıştı." dedi.

"BYD 2026'DA ÜRETİME BAŞLAYACAK"

Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye fabrika açma kararı alan Çin merkezli otomotiv devi BYD'nin Manisa'da inşa edeceği fabrika için ÇED süreci başlatıldı. Çin merkezli otomobil devinin Türkiye'deki mega yatırımında sıfır atık yönetim planı uygulanacak.

Konuyla ilgili Bakan Kacır  "35 milyar dolar ihracat yaptığımız bir sektörden bahsediyoruz. Türkiye'de yeni nesil araç üretiminin hızlanması artması lazım. TOGG'un yanında mutlaka küresel oyuncuların da Türkiye'de yeni nesil otomobiller üretmesi gerekiyor. Temmuz ayında yatırım kararını ilan ettiler. Daha sonra Manisa'da yatırım yeri için anlaşma yaptılar. İnşallah hızlı bir şekilde hem üretim tesislerinin hem de ARGE merkezlerinin inşaatına başlayacaklar. 2026'da da üretime geçecekler." dedi.

"ÇİN MERKEZLİ OTOMOTİV DEVİ CHERY İLE SON BASAMAKTAYIZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çin merkezli otomotiv devi Chery'nin Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlandığını söyledi. Kacır "Chery ile görüşmelerde son basamaklardayız. Ümit ederim onlar da Türkiye' yi tercih edecekler. yeni oyuncuların gelmesi sektörü hareketlendirecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Misafir 05.10.2024 17:42
    Zaten işçi sıkıntısı yayayan ülkemiz bu firmaların gelmesiyle dahada hat safaya ulaşacak bizim orta ölçekli firmalarımızın rakabet şansı zora girecek ve sonunda batmalarına sebep olaçak
  • Bülent duman 05.10.2024 17:21
    Allah razı olsun sizden