HABER7

İran'ın İsrail'e karşı füze saldırısı düzenlemesinin ardından Ortadoğu'da birbiri ardına yeni gelişmeler yaşanıyor. Katıldığı bir televizyon programında bölgedeki son durumu değerlendiren Türk DEGS Başkanı ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE İLE İSRAİL DOLAYLI KOMŞU OLUR"

İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırı ile Ortadoğu'da İsrail'e alan açıldığını belirten Cihat Yaycı, şimdi de Suriye'nin tehlikede olduğunu söyledi. Bölgede Türkiye'ye ilişkin tehlikeye dikkat çeken Yaycı, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'de kontrol ettiği alan ile güney bölgesinden İsrail'in buluşması durumunda Türkiye ile İsrail'in dolaylı olarak komşu olacağını söyledi. 

"HİÇBİR DEVLET TÜRKİYE İLE CEPHE SAVAŞINA GİREMEZ"

Türkiye'nin yaşanan gelişmelere karşı tedbir alması gerektiğini ifade eden Yaycı, Türk ordusunun gücünün de altını çizdi. Yaycı, "Değil İsrail, dünyada hiçbir devlet Türkiye ile cephe savaşına giremez. Neden giremez? Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri son derece güçlüdür. Ve yaşayan ve savaşan en güçlü ordudur. Tartışmasız söylüyorum. Savaş tecrübesi hiçbir orduyla kıyaslanmayacak derecede üstündür Türk ordusunun." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • Mmm 05.10.2024 19:29
    Yüzde yüz doğrudur hiç bir devlet bizimle savaşamaz
  • Noone 05.10.2024 19:25
    Zaten bu ülkeler hiç kimseyle cephe savaşına girecek yüreğe sahip değil. Adamlar üstten atıp geçiyor bombayı.
  • TFX KAAN 05.10.2024 19:25
    Gelirse bize bahane dolar. Rusya ile Esad ile anlaşmak lazım. Nasıl olsa Suriye kalmadı. Esad'a ülke bırakalım
  • Bekir özan 05.10.2024 19:24
    Eyvallah
  • Myr 05.10.2024 19:22
    Hey MaşaAllah.
Daha fazla yorum görüntüle