Dünya Süryaniler Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Akgüç, AK Parti kadar azınlıkların sorununu çözen bir hükümet görmediğini söyledi.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç Bölge Başkanı Özer Eken, İsveç Süryani St. Afram Kilise Metropoliti Yardımcısı Yusuf Ataç, Dünya Süryaniler Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Akgüç, İsveç'in Södertalje kentindeki St. Afram Kilisesi'nde bir araya geldi.

Akgüç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin son 20 yıldır Süryanilerin tüm sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti.

İstanbul'da büyüdüğünü dile getiren Akgüç, "Ne hükümetler gördüm, çok samimi biçimde yürekten söylüyorum, bu hükümet (AK Parti) kadar azınlıkların sorununu çözen bir hükümet gelmedi, görmedim. Hemen hemen bir sene önce Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip) Erdoğan'ın açılışını yaptığı, Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani kilisesi bizim için büyük bir olay." dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Yaşasın Cehennem 05.10.2024 20:05
    ABD kafiri ve içimizdeki sadık kafir .. usaklari ülkemizin savunma sanayinde niye rahatsuzlar son zamanlarda ABD kafiri neden Türkiye'nin bu kadar çok modern tankı var diye rahatsız bizim siha Tiha ucak tank top gemimizden ABD İngiltere kadar içimizdeki kâfirin sadık ..usaklari en az ABD İngiltere israil kadar neden çok rahatsız işte bu yuzden....yaşasın Cehennem
  • Selim 05.10.2024 19:54
    Gördün ya, Allah senden razı olsun. Doğru gören olmak bir ayrıcalık. Allah yolunu açık etsin. Darısı bizim %48'in başına.
  • Nurhayat 05.10.2024 19:50
    Tabi Mardin Midyat ve Güneydoğu'da iyi yerler kapattınız... Cumhurbaşkanımız çok iyi niyetli ama sizin hep gizli gündemleriniz var.
  • Osman 05.10.2024 19:22
    Süryani ermeni yahudi rum ne kadar gayrimüslim varsa hepsi memnun Ama bizim anadolu insanı memnun değil Karar milletin