Ahşap alanında Ukrayna, Antalya ve Muğla'da fabrikası bulunan Naswood Nasreddin Orman Ürünleri Dekorasyon Peyzaj İnşaat şirketi, sağlıklı ve çevre dostu özelliğiyle öne çıkan ahşap yapıların Türkiye'de yaygınlaştırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan projeye dahil oldu.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Erbay, AA muhabirine, ahşabın, hafif, doğal, sağlıklı, yenilenebilir ve karbon salımını azaltan özellikleri dolayısıyla Kanada, ABD, Avusturya, Almanya gibi ülkelerde yaygın kullanıldığını söyledi.

Ahşap Binaların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde ahşap yapılar için ihaleye çıkıldığını, kendilerinin de Osmaniye'de gerçekleştirilecek projede yer aldıklarını anlattı.

Erbay, yapacakları projeye ilişkin, "Anahtar teslimi konut yapıyoruz. Projemiz 4 katlı, 36 daire ve 3 bloktan oluşuyor. Güzel ve örnek bir proje. Çalışmalara başladık. Yaklaşık 2 ay önce de ilgili kurumlar gelip, inceledi. Biz başarırsak, ahşap yapının önünü açacağız. 'Türkiye'de ahşap tutmaz, ahşap ev olmaz.' algısını yıkmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var