Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Kanal 7 televizyonunun kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk siyasetinin yeri doldurulamayacak ismi Recai Kutan'ın, yaşamı boyunca Türkiye'ye verdiği hizmetler yıllar boyunca unutulmayacak.

GAP'IN MİMARI

Recai Kutan, siyasete girmeden önce de Türkiye'ye hizmet eden sayılı kişiler arasında yer alıyordu. Üniversiteden mezun olmasının ardından bir mühendis olarak gençlik yıllarında kimsenin gitmek istemediği, Doğu ve Güneydoğu'ya giderek bölgede kalıcı hizmetlere imza atan Recai Kutan, Türkiye'nin en büyük projesi olan GAP'ın mimarı oldu. Hizmet süresi boyunca bölgede büyük bir kalkınma başlatan Kutan, yaptığı değerli çalışmalar sonrası Ankara'nın dikkatini çekerek 1966'da Devlet Su İşleri Genel Müdür Muavini oldu.

'ŞAİBESİZ' BAKANLIK DÖNEMİ

Rahmetli Başbakan Necmettin Erbakan'la üniversite yıllarında tanışarak Milli Görüş'ün temellerini atan Kutan, 1977'de Malatya milletvekili oldu ve hükümette İmar ve İskan Bakanı oldu. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından yargılanma ve siyasi yasak sonrası Refah Partisi'ne geçen Kutan, 54. hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak efsane hükümetin efsane bakanları arasında yer aldı. Kutan'ın Bakanlığı dönemi de 'şaibesiz' dönem olarak tarihe geçti. 

MİLLİ GÖRÜŞ BAYRAĞINI KUCAKLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Türkiye'nin doğalgazda tek ülkeye bağımlılığını da attığı adımlarla ortadan kaldırdı. Kutan, yeni doğalgaz anlaşmalarıyla Türkiye'nin elini güçlendirdi. Siyasi hayatı boyunca birçok başarıya imza atan Kutan, 28 Şubat'ta Necmettin Erbakan'a siyasi yasak verilmesi sonrası Milli Görüş bayrağını kucakladı.

 

Yorumlar 0 Yorum Var