Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra öldürülmüş ve dere yatağına gömülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin'in babaevinde öldürüldüğünün kesinleştiği yönündeki haberlere aileden açıklama geldi.

Konuyla ilgili sosyal medya fenomenleri ve bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek söz konusu haberin gerçek dışı olduğu vurgulandı.

Ayrıca aile, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda cinayetin aydınlatılacağına dikkat çekti.

Narin’in babası Arif Güran ile Ali Rıza Güran, Hüseyin Güran, Erhan Güran, Mehmet Şerif Güran adına yapılan yazılı açıklamada, 6 Ekim tarihinde bazı yayın organlarında ve sosyal medyada "Narin Güran'ın babaevinde öldürüldüğü kesinleşti. DNA incelemesi ve daraltılmış HTS kayıtlarına ilişkin raporun soruşturma dosyasına geldiği" şeklinde haberlerin yer alması üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğduğu belirtildi.

"AİLEMİZ ONURUNA YÖNELİK ACIMASIZ SALDIRILAR DEVAM ETMEKTE"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“21.08.2024 tarihinde öldürülen Narin kızımın katil veya katillerinin bulunarak en yüksek ceza ile cezalandırılması ve adaletin tecellisi öncelikli amacımızdır. Narin kızımı menfur bir hadise sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü ve yası içerisindeyken sosyal medya ve basın aracılığıyla hiçbir temele dayanmayan, tamamen gerçek dışı yayınların yapıldığı, başta kadınlarımız olmak üzere ailemizin onuruna yönelik acımasız saldırılar devam etmektedir. Ailemizin yaşadığı derin ve tarif edilmez acı görmezden gelinerek bazı sosyal medya fenomenlerinin takipçi ve izlenme sayısını artırma, bir gazetecinin ise bu acı olay üzerinden popüler olma hevesi ile insafsızca gerçek dışı haberler üretmeye ve yaymaya devam ettiği tespit edilmiş olup, bu kişiler hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuştur. Bu bağlamda Narin kızımızın kaybolması ve öldürülmesi olayı ile ilgili aile fertlerinden alınan bir kısım ifadelerin ve yapılan röportajlar gerçek bağlamından koparılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir.”

Yorumlar 0 Yorum Var