Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında vefat etti.

Medya ve siyaset dünyasından çok sayıda isim Recai Kutan'a rahmet dileyerek açıklamada bulundu. Haber7'ye konuşan Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, Recai Kutan ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

DİKLEŞMEDEN DİK DURAN BİR İNSANDI

"Kendisi, Erbakan Hoca'nın Milli Görüş camiasının zor zamanlarında sağlam duran bir dava adamıydı. Dikleşmeden dik durmayı bilen bir insandı" ifadesinde bulunan Arseven, "Rahmetli Erbakan Hoca ile birlikte Milli Görüş Hareketi'nin en önemli kalelerinden biriydi. Erbakan Hoca'nın en yakın dava arkadaşlarındandı ve 1980 öncesinde kurulan hükümetlerde, Erbakan Hoca'nın Başbakan Yardımcısı olduğu dönemlerde bakan olarak görev aldı. Enerji alanında büyük bir birikime sahipti ve sürekli yol gösterici oldu." dedi.

NEZAKETTEN TAVİZ VERMEZ, YAPICI ÜSLUP KULLANIRDI

Recai Kutan'ın kendi görüşünden olmayana bile yapıcı üslup kullandığını ve nezaketten taviz vermediğini belirten Arseven, "Onu tanımlamak gerekirse, öncelikle beyefendi bir siyasetçi, beyefendi bir millet ve devlet adamıydı. Kendi görüşüne karşı olanlarla ve dava arkadaşlarıyla olan ilişkilerinde daima nezaketi elden bırakmazdı. Nezaketten taviz vermez, yapıcı bir üslup kullanırdı. Farklı kesimlerden insanlarla iletişim kurar, can kulağıyla dinlerdi." ifadesinde bulundu.

DERİN ACILARI HİSSETMİŞ AMA DIŞARIYA YANSITMAMIŞ BİR DAVA ADAMIYDI

12 Eylül darbesinde zulüm görenler arasında bulunduğunu ve Milli Görüş'ün partileri kapatılırken de derin acılar yaşadığını kaydeden Arseven, şöyle konuştu:

"12 Eylül 1980 darbesinde zulüm görenlerden biri de rahmetli Recai Kutan ağabeydi. O günleri anlattığı '12 Eylül' adlı kitabı da var ve bu kitabın okunmasını tavsiye ederim; darbe sürecini net bir şekilde anlatıyor. Daha sonra 28 Şubat süreci oldu, yine partilerİ kapandı. Milli Görüş'ün partileri olan Milli Nizam, Milli Selamet, Refah Partisi ve Fazilet Partisi hep kapanmıştır. Rahmetli Recai Kutan Ağabey, tüm bu süreçleri yaşamış, derin acıları hissetmiş ama dışarıya asla yansıtmamış bir dava adamıydı."

GENÇLERİN RECAİ KUTAN'I TANIMALI

Gençlerin tanıması ve örnek alması gerektiğini vurgulayan Serdar Arseven, şu ifadelerde bulundu:

"Bugünkü gençlerin Recai Kutan ağabeyi tanımasını gerçekten isterim. Sosyal medyadan veya başka kaynaklardan araştırabilirler çünkü örnek alınması gereken, siyasete nezaket ve seviye getiren değerli bir insandı. Rahmetlinin eşi de yıllar önce vefat etmişti. Eşini kaybetmek, bir erkek için büyük bir darbedir. Rahmetli Recai Kutan'ın eşi hakkında da ardından bir yazı yazmıştım, bu yazıdan çok memnun olmuş ve mutlu olduğu mesajını göndermişti."

Yorumlar 0 Yorum Var