Cumhuriyet Meydanı'na, saat 11.30 sıralarında gelen M.Ç., elindeki balyozla Atatürk heykelinin kaidesine tırmandı. Şüpheli, balyozla Atatürk heykeline vurmaya başladı. Heykelin bacak kısmında hasar meydana gelirken, çevredekiler durumu polise bildirdi. Ardından çevredekiler, elindeki balyozu alıp M.Ç.'ye engel olmak istedi.

Bu sırada kalabalıktan bazı kişiler, tekme ve yumruk atıp M.Ç.'yi darbetti. Bu sırada bölgeye gelen polis ekipleri, M.Ç.'yi kalabalığın elinden kurtardı. M.Ç., tedavisi için Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen saldırganın işlemlerini sürdüğü bildirildi.

Olaya ilişkin cep telefonuyla çekilen videoda, elindeki balyozla heykelin kaidesine çıkan M.Ç'ye bazı vatandaşların da müdahale etmeye çalıştığı görülüyor. 

Öte yandan, M.Ç.'nin 6 yıldır psikolojik sorunları olduğu, bu nedenle Ayvalık Devlet Hastanesi ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline zarar verdiği görülen M.Ç'ye güvenlik birimlerince müdahale edildiği bildirildi.

M.Ç'nin yakalandığı belirtilen açıklamada, "Yapılan araştırmada gözaltına alınan şahsın uzun süredir psikolojik tedavi gördüğü anlaşılmış olup, hakkında adli tahkikata başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Silke 08.10.2024 17:34
    Biktim
  • Ismail 08.10.2024 17:30
    Provakasyon. Belki 5 vakit namaz kilmiyandir onu yapan. Kimden ne aldi bakin
  • Cengiz 08.10.2024 17:27
    Herkes sevdiği ile beraber olacaktır. Hz İbrahim putları kırınca, kendini akıllı sananlar, Hz İbrahim'i ateşe attılar. Bu ülkenin mahkemesi yokmu, sizemi kaldı adam dövmek, adamı bir yakmadığınız kalmış. Bir heykel için insan dövüldüğü de bu ülkede görüldü. Birileri tuzak kuruyor, diğerleride körükle yangın söndürmeye koşuyor. Eğer insan dövecekseniz, bebek katili çok bu ülkede!
  • Dobraci izmir 08.10.2024 17:21
    Tepik atan zabıta insan olamaz hayvana vurmayın diye öğretilen insanlık dersini kaybetti.adam kafayı yere vurdu öldü.adama vuranlarin hepsi 10 yıl hapis yer
  • Cemal 08.10.2024 17:13
    Vallahi artık insanların halkın sinir uçları ile oynuyorlar Atatürk den ne istiyorsun olmuş adamın heykelinin ne sana faydası olur nede olmuş adamdan bundan sonra bu memleket fayda olur ama ortalığı karıştırmaya birebir ateşler sevmeye bilirsin ama saygı duyarsın geçer gider
Daha fazla yorum görüntüle