Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geliştirilen yerli ve milli çözümlerle kritik altyapıları muhtemel siber risklerden korumak için çalışmaların çok katmanlı ve 7/24 esaslı olacak şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Bayraktar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlenen "Enerji Sektöründe Siber Savunma Simülasyonu Konferansı"ndaki konuşmasında, Türkiye'de ve dünyada hızla büyüyen yapay zeka ve büyük veri kaynaklı artan elektrik talebine göre planlarını şekillendirdiklerini kaydetti.

Enerjide arz güvenliğinin bütün ülkelerin temel gündem maddesi olmaya devam ettiğini anımsatan Bayraktar, "Jeopolitik gelişmeler, küresel piyasalarda yaşanan sıkıntılar, artan sermaye maliyetleri, tedarik zinciri problemleri gibi temel belirsizlik ve risklerle karşı karşıya olan enerji sektörü için maalesef başka bazı tehdit alanları da söz konusu. Bunlardan biri fiziki tehditler. Bilhassa elektrik, doğal gaz ve petrol iletim şebekelerine yönelik saldırı riskleri. Bu hususta gerek oluşturduğumuz tesis güvenlik standartlarıyla gerekse de kurduğumuz kameralı dijital izleme sistemler ve kontrollerle fiziksel anlamda hatlarımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var