26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesi, yasadışı bahis, kara para aklama, sahte fatura, örgüt kurma suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Engin Polat ile Dilan Polat tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi, son olarak Semih Çelik'in iki genç kızı vahşice katletmesi toplumda büyük bir infiale neden oldu. 

Türkiye'de son günlerde peş peşe yaşanan sansasyonel olaylar sonrası ceza sisteminde yeni düzenlemeler gündeme geldi. Konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bizzat ele aldığı öğrenildi. Gazeteci Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında yaşanan son gelişmeleri aktardı.

ERDOĞAN BABA OLARAK İSYAN ETTİ

Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MYK açılış konuşmasında konuyu gündeme getirdiğini ve bir baba olarak adeta isyan ettiğini söyledi. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyundaki cezasızlık algısının yıkılması gerektiğini belirtirken, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, cinsel istismarla ilgili suçlarda yeni düzenlemeler yapılması talimatını verdiğini belirtti. 

ADALET BAKANI KONU ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yükseköğretim Akademik Yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada da bu konuya değindiğini ifade eden Selvi, “Cuma günü iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti. Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor.  Bu hadiselerin önüne geçecek adımları atmazsak batılı ülkelerin sorunları ile bizim de yüzleşmemiz kaçınılmaz” dediğini söyledi.

Selvi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da bir süredir bunun üzerinde çalıştığını yazdı.

YAPILACAK DÜZENLEMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat üzerine Adalet Bakanlığı tarafından bir çalışma yapıldığı bilgisini aktaran Selvi, hazırlıkların yetişmesi durumunda 9'uncu pakette yetişmemesi durumunda ise 10'uncu pakette olacağını söyledi. 

Selvi, düzenlemeyle birlikte yapılacak değişiklikleri şöyle sıraladı;

1- Kadına, çocuğa yönelik şiddet, cinsel taciz ve cinsel istismar suçundan yargılananlar ilk duruşmada tahliye olmayacak.
2- İyi hal indirimi yeniden değerlendirilecek. Adam cinayet işlemiş, her türlü pisliği yapmış ilk duruşmada takım elbise, kravat hadi gelsin iyi hal indirimi. 
3- Taksirle adam öldürenlere denetimli serbestlik yeniden düzenlenecek.
4- Cezasızlık algısını ortadan kaldıracak şekilde hapis cezasının dörtte birinin cezaevinde geçirilmesi hükmü getiriliyor.

Selvi, bu tedbirlerin bir kısmının bugünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını da belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var