Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kastamonu'da tohumu yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan patatesin hasadı devam ediyor. Kentte 7 bin 350 dekar alanda 25 bin ton patatesin hasadı yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu’daki çiftçilere Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi çerçevesinde 250 ton patates tohumu dağıtımı yapıldı.

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından dağıtımı yapılan patates tohumlarını nisan ayında toprakla buluşturan çiftçiler, ektikleri patates tohumlarının hasadına devam ediyor. Bu çerçevede Devrekani ilçesine bağlı Kasaplar köyünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hasat şenliği düzenlendi. Hasat şenliğine Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Burak Eminoğlu, Devrekani İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Hikmet Sağlar ile üreticiler katıldı.

Hasat şenliğinde Başkan Altıkulaç ile İl Müdürü Tanrıkulu, kadınlarla birlikte patates hasadı yaptı. Ayrıca hasadın ardından İl Müdürü Tanrıkulu, bakanlık tarafından dağıtılan patates tohumlarından elde edilen patateslerden bir miktar satın aldı. Kastamonu genelinde 7 bin 350 dekar alanda ekilen patatesten yaklaşık 25 bin ton rekolte beklenirken, dekar başına 3 ila 4 ton patates alındı. Şu anda patatesin kilosu ise 15 liradan alıcı buluyor.

Yorumlar 0 Yorum Var