Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Gazze'de gerçekleşen işgal ve soykırımın birinci yılında, dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelerek üniversite eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla "Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli ve Sergisi" programı düzenledi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan da İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımla dünyada insanlık vicdanının uyanışa geçtiğini söyledi.
Dünyada adaletsizlik, zulüm, kan ve gözyaşının çoğaldığını belirten Erdoğan, Filistin'e, Birleşmiş Milletlerin ve uluslararası hukukun olduğu bir dönemde Hiroşima ve Nagazaki'ye atılanın dört misli bomba atıldığını kaydetti.

YTB Başkanı Abdullah Eren 42 bin şehidi andı.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, burada yaptığı konuşmada, Osmanlı himayesindeki Kudüs'te yaşayanların 400 yıl barış içinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.
Arısoy, özellikle İsrail'in kurulduğu tarih olan 1948'den bugüne bölgede zulüm ve işgal altına inleyen bir Filistin olduğunu belirterek, "O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız 'Türkiye'nin savunması Gazze'den başlıyor' diyor. O yüzden biz Türkiye'nin savunmasının Gazze'den, Saraybosna'dan başladığını düşünüyoruz. Bütün insanlığın gözü önünde bir büyük soykırım işleniyor." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Örnek 10.10.2024 14:09
    Bilal bey çok donanımlı biri kendini çok güzel yetiştirmiş Sayın Cumhurbaşkanından sonra yerine geçecek biri İnşaAllah