İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani, İsrail ile istihbarat bağları sürdürdüğü şüphesiyle soruşturma altına alınıp Tahran'da sorgulanmaya alınmıştı. Sorgulama sırasında Kaani, kalp krizi geçirdi.

İranlı tuğgeneral ve Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani, İsrail ile istihbarat bağları sürdürdüğü şüphesiyle soruşturma altına alınıp Tahran'da sorgulanmaya alınmıştı.

KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ İDDİASI

Sorgulama sırasında Kaani'nin kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Sky News'in Arapça kolu, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin İsrail ile iletişim kurduğundan şüphelenildiğini bildirdi.

Rapora göre, Kaani bir istihbarat ihlaliyle ilgili sorguya çekildi ve soruşturma sırasında kalp krizi geçirdi, ardından hastaneye kaldırıldı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Nasrallah'ın ölümünden itibaren İran Devrim Muhafızları, İsrail'in Hizbullah içerisine nasıl sızdığı ve liderlerin yerini nasıl belirlediği konusunda soruşturmalar başlattı.

Kaynaklara göre Kaani, İsrail'in saldırısı sırasında, saldırının düzenlendiği noktada bulunmuyordu. Kaynaklar, soruşturmalar devam ederken Kaani'nin gözaltında tutulduğunu ifade etti.

New York Times, Kaani'nin saldırıdan önce Beyrut'taki Hizbullah karargahını ziyaret ettiğini bildirdi. Bu haftanın başlarında, Kaani'nin yardımcısı Ariaj Masjedi, komutana iyi durumda olduğunu ve görevlerini yerine getirdiğini belirterek raporlara değindi. Masjedi, geçen Pazar günü 'birçok kişi Kaani'nin nerede olduğunu soruyor. Sağlıklı ve aktif' dedim.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek