Tesla CEO'su Elon Musk, yıllarca süren yanlış vaatler ve yanlış teslim tarihlerinden sonra olası bir kilometre taşı olan kendi kendine sürüşe adanmış yeni bir elektrikli aracı tanıttı.

DİREKSİYONU VE PEDALLARI YOK
Robotaxi, direksiyon simidi veya pedalları olmayan, amaca yönelik bir otonom araçtır, yani üretime geçmeden önce düzenleyicilerden onay alması gerekecektir. Tasarım, kelebek kanatları gibi yukarı doğru açılan kapıları ve yalnızca iki yolcu için yeterli alana sahip küçük kabiniyle fütüristikti.

Direksiyon simidi ya da pedallar olmadığı gibi fiş de yoktu - Musk aracın kablosuz olarak yeniden güç kazanmak için endüktif olarak şarj olduğunu söyledi.

Musk, otonom araçların insan güdümlü araçlardan 10-20 kat daha güvenli olmasının beklendiğini ve şehir otobüsleri için mil başına 1 dolara kıyasla mil başına 0,20 dolara kadar düşük maliyetli olabileceğini söyledi.

Tesla, Cybercab üretiminin 2026 yılına kadar Teksas ve Kaliforniya'da tamamen otonom sürüşü başlatmayı planlıyor - ancak bunun 2027 kadar geç olabileceğini söyledi. Buna ek olarak Tesla, 20.000-30.000 dolar arasında bir fiyatla satışa sunulabilecek ve çeşitli görevleri yerine getirebilecek Optimus robotunu geliştiriyor. Musk, "Bu çok büyük bir olay," dedi. "Hayat kurtaracak, pek çok hayat kurtaracak ve yaralanmaları önleyecek."

Yorumlar 0 Yorum Var