Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Başkan Erdoğan, Sırbistan ile savunma sanayii alanında yapılan iş birliğiyle ilgili soruya dikkat çeken bir cevap verdi.

"KİMSE TÜRKİYE VE SIRBİSTAN'IN SAVUNMA SANAYİİNİN İÇERİĞİNDE NELERİN OLMASI GEREKTİĞİNE KARIŞMASIN"

Liderlerin açıklamalarının ardından toplantıda, "Türkiye ile Sırbistan ileride hangi somut adımları atmayı planlıyor?" diye soruldu.
 

Başkan Erdoğan soruya, "Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız. Bu adım barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayiinin aramızda teşkilidir. Buna yönelik olarak da ikili görüşmemizde el ele verdik ve arkadaşlarımızı görevlendirdik. Şimdi bu çalışmayı arkadaşlarımız da yapacaklar. Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayiine yönelik içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın. Biz şu veya bu ülke değiliz. Biz Türkiye'yiz, biz Sırbistan'ız. Arkadaşlarımız bu çalışmalarını görüşmelerini yapacaklar. Adımlarımızı da birlikte atacağız. Bizde olan imkanlar var. Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz." yanıtını verdi.

Gazeteci, "Savunma sanayii konusuyla ilgili olarak bu iş birliği insansız hava araçlarının satın alınmasını da içeriyor mu yoksa başka türden bir iş birliği mi?" diye sordu.

Türkiye'nin Sırbistan'a insansız hava aracı satışının da gündemde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin insansız hava araçlarındaki imkanları da tabii ki bu savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarda yerini alacaktır. Savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarla ilgili ifade ettiğim gibi bugün Sırbistan'ın elinde olan imkanlar var. Bizim elimizde olan imkanlar var. Biz bunları iki dost ülke olarak birlikte değerlendireceğiz." dedi.



"ATACAĞIMIZ ADIMLARDAN HOŞLANANLAR DA HOŞLANMAYANLAR DA OLABİLİR"

Sözlerine devam eden Erdoğan, görevlendirilen bakanlarla çalışmaların yürütüleceğine vurgu yaptı.

Başkan Erdoğan şu şekilde konuştu;

Türkiye'nin insansız hava araçlarındaki imkanları da tabii ki bu savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarda yerini alacaktır. Savunma sanayiine yönelik atılacak adımlarla ilgili ifade ettiğim gibi bugün Sırbistan'ın elinde olan imkanlar var. Bizim elimizde olan imkanlar var. Biz bunları iki dost ülke olarak birlikte değerlendireceğiz. Onun için Dışişleri Bakanlarımıza ve Savunma Sanayii Başkanlarımıza görevleri verdik onlar çalışmalarını yürütecekler ve ondan sonra peyderpey adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bu atacağımız adımlardan hoşlananlar olabilir ama hoşlanmayanlar da olabilir. Biz siyasi liderlersek bu konularda kararı biz mesai arkadaşlarımızla beraber veririz ve yola devam ederiz. Bütün mesele ondan sonraki yolda atacağımız adımların kararını kontrol altında sürdürmektir. Bunu da yapacak güce Sayın Vucic de, Erdoğan da sahiptir ve bunu biz birlikte yaparız.

Yorumlar 0 Yorum Var