İsrail kabinesinin aşırı sağcı isimlerinden olan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in vaat edilmiş topraklar mesajı uluslararası basında yankı uyandırdı.

"Ürdün’ü, Suudi Arabistan’ı, Mısır’ı, Irak’ı, Suriye’yi ve Lübnan’ı kapsayan bir Yahudi devleti istediğimizi çok açık söylüyorum" diyerek adeta işgal naraları atan ırkçı bakan geçmişte de buna benzer skandal söylemlere imza atmıştı.

Yaptığı son açıklamasında İsrail’in egemen olduğu sınırların mevcut haliyle sınırlı kalmayacağını ekleyen aşırı sağcı bakan bu savaşın Tel Aviv yönetimine şuana kadar ki maliyetinin yaklaşık 250 milyar şekel  -yani 66 milyar dolar- olduğuna dikkat çekti.

İsrail’in tarihindeki en pahalı savaş olarak tarihe geçen bu kapsamlı işgal hareketi Smotrich’e göre bununla da kalmayacak.

Zira Yahudi inancında Arz-ı mevud olarak bilinen inanışa göre Fırat Nehri’nden Nil Nehri’ne kadar olan geniş bölge İsrailoğulları'na vaat edilmiştir.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi  "Vaat edilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail’in Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.”