Rize'de, işgalci İsrail'e açıktan desteğiyle bilinen Burger King'in yeni şubesinin açılışı yapıldı. Açılışa, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu katıldı. AK Parti İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük ise çelenk gönderdi. 

İsrail'in Gazze'de katliamları devam ederken, AK Partili isimlerin Burger King'in açılışına katılması tepki çekti. O sırada orada bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam da tepki göstererek İsrail'i protesto etti. Sağlam bunun üzerine 10 kişilik bir ekibin saldırısına uğradı. 

Tüm bu gelişmelerden sonra, AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer'in açıklamaları tepkilerin daha da büyümesine neden oldu. 

Gazetecilere açıklama yapan Katmer, sözlerine "Mevzu anlaşılmış, dersime çalışmışım arkadaşlar" diye espri yaparak başladı. Daha sonra, "Öncelikle, keşke o açılış olmasaydı. Biz şiddete her yönüyle karşıyız" dedi. 

Mevlana'nın "suskunluğum asaletimdendir" sözü ile Mehmet Akif Ersoy'in "Zulmü alkışlayamam" şiirini okuyan Katmer, AK Parti'yi Rize'de kendisinin temsil ettiğini söyledi ve açılışa katılan bütün arkadaşlarının arkasında olduğunu vurguladı. 

Katmer daha sonra bir gazetecinin sorusuna sinirlendi ve azarlayarak cevap verdi. 

Yorumlar 0 Yorum Var