NATO, yıllık nükleer tatbikatı ‘Steadfast Noon’un başlayacağını açıkladı.

NATO, yıllık nükleer tatbikatı ‘Steadfast Noon’un bugün başlayacağını ve iki hafta süreceğini duyurdu. NATO basın bültenine göre, Steadfast Noon olarak bilinen iki haftalık tatbikat, 13 ülkeden 60'tan fazla uçağı ve 2.000'den fazla personeli kapsıyor. 

Tatbikata Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliği yaptığı Kleine Brogel ve Volkel hava üsleri sırasıyla ev sahipliği yapıyor. Uçuş operasyonları Kuzey Denizi ve Belçika, Danimarka, Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallık gibi çevre ülkelere odaklanıyor. NATO, toplam sekiz üssün dahil olduğunu söylüyor.

NÜKLEER FÜZE TAŞIYAN UÇAKLAR

NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, tatbikata 60'tan fazla uçak katılacak. Batı Avrupa üzerinde eğitim uçuşlarının yapılacağı tatbikat kapsamında ABD'nin nükleer füze taşıyabilen savaş uçakları da yer alacak.

GÜVENLİĞİN TEMEL TAŞI

Açıklamada, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin "Nükleer caydırıcılık, müttefik güvenliğinin temel taşıdır. Steadfast Noon, İttifak'ın nükleer caydırıcılığı açısından önemli bir sınavdır ve her türlü düşmana NATO'nun tüm müttefikleri koruyacağı ve savunacağı yönünde net bir mesaj verir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 0 Yorum Var