Son dört aydır borsanın patinaj döneminde olduğunu vurgulayan Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, iç dinamiklerde yaşanan gelişmelerin borsada düşüşü etkilediğini belirtti. Kuru, 2. Dönem bilançoların destekleyici olmadığını ve 3. Dönem bilançoların da borsaya umut vadetmediğini dile getirdi.

Borsadaki düşüşe yabancı girişinin pozitif etki edeceğine dikkat çeken Soner Kuru, yabancının ise hisse senedi tarafını tercih etmediğini de belirtti. Likidite ki düşüşün borsada sert düşüş etkisi oluşturduğunu söyleyen Kuru, son dönemde borsada VIOP tarafında yoğunlaşan kısa pozisyonların düşüşte oldukça etkili olduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul’da kısa vadede önümüzdeki hikâyenin ‘TCMB faiz kararı’ olduğunu söyleyen Marbaş Menkul Değerler GMY Soner Kuru, yabancı girişi olmadan sert yükselişlerin de mümkün olmadığının altını çizdi.

Hafta içerisinde piyasayı en rahatlatacak verinin TCMB’den faiz kararı olacağına dikkat çeken Soner Kuru, politika faizinde bir değişiklik beklemediklerini de vurguladı. PPK karar metnine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kuru, faiz indirimine ilişkin sinyallerin piyasaya iyileştirme potansiyeli oluşturabileceğini açıkladı. Aralık veya Ocak ayında bir faiz indirimi beklediklerini de ifade eden Soner Kuru, karar metninden ‘faiz indirimine kapı aralayan ancak erken olduğunu da vurgulayan’ bir dil beklediklerini belirtti.

Yorumlar 0 Yorum Var