Altında yaşanan düşüşü ‘sert yükselişin düzeltme hareketleri’ olarak değerlendiren Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, ABD’den gelen enflasyon verisinin piyasayı negatif etkilediğini dile getirdi. Son gelişmeler ile doların pozitif bir görüntü takip ettiğine dikkat çeken Soner Kuru, Dolar/Euro paritesinde de doların güçlendiği bir görüntünün hakim olduğunu vurguladı.

Fed’in parasal gevşeme noktasındaki politikaları ile altında minimal düzeyde düşüşlerin yaşandığını söyleyen Soner Kuru, ana trendin yukarı yönlü devam ettiğinin altını çizdi. Yılın geri kalanında geçtiğimiz ay yaşanan sert yükselişleri beklemediğini ifade eden Kuru, altında 2025 yılı için beklentilerini açıkladı.

Yıl sonu için ons altında 2.700 dolar seviyelerinde beklentilerinin olduğunu belirten Soner Kuru, yıl sonu kur beklentilerinin 36,5 olduğunu söyledi. Kuru, yıl sonunda ise gram altında 3.200 / 3.250 TL seviyelerinin takip edileceğini ifade etti.

12 aylık süreçte 2025 yılı için beklentilerini söyleyen Soner Kuru, ons altında 3.300 dolar; kur tarafında ise 40-42 bandını beklediklerini açıkladı. Kuru, 2025 yılı için gramda beklentilerinin 4,250 TL seviyelerinde olduğunu da belirtti.

 

 

Yorumlar 0 Yorum Var