Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Safed şehrine yaklaşık 50 füze fırlattı. Saldırıda 2 kişi hafif yaralandı, 1 evde hasar meydana geldi. İsrail ordusu ise, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait bir silah deposunu vurdu.

Hizbullah'tan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına bir misilleme daha geldi. Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in Safed şehrini hedef alan bir dizi füze saldırısı gerçekleştirildiği bildirildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), saldırıyı doğrulayarak, Lübnan'dan yaklaşık 50 füzenin fırlatıldığını duyurdu. Füzelerin bazılarının hava savunma sistemi tarafından engellendiği ifade edildi.

Safed Belediyesi de bir füzenin bir evin bahçesine isabet etmesi sonucu hasar meydana geldiğini açıkladı. Ayrıca, 2 kişinin sığınaklara koşarken hafif yaralandığı kaydedildi.

İSRAİL DE BEYRUT'U VURDU

Öte yandan İsrail de başkent Beyrut'u vurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'a ait bir silah deposunu vurduklarını belirtti.

TOPLAM CAN KAYBI 2 BİN 500'E YAKLAŞTI

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 350 kişi öldü, 10 bin 906 kişi yaralandı.

 

Yorumlar 0 Yorum Var