24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda cepheden korkunç görüntüler gelmeye devam ediyor. Son görüntülerde Ukrayna'nın silahlı dronları karşısında Rus askerinin çaresiz anları yer alıyor.

Ukrayna, Rusya’nın işgalinden bu yana yerli drone üretim kapasitesini büyük ölçüde artırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sadece 2024’ün ilk üç çeyreğinde 1,5 milyon drone siparişi verildiğini belirtti. Bu rakam, yıl için belirlenen bir milyon drone hedefini aşmış durumda. Ukrayna’nın neredeyse yeni bir savunma sanayii geliştirdiğine dikkat çeken Başkan, üretim hacimlerinin artmaya devam etmesini bekliyor.

UKRAYNA: ZAFER PLANI'NI TÜM AVRUPALI ORTAKLARIMIZA BU HAFTA SUNACAĞIZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Kiev'in hazırladığı Zafer Planı'nı bu hafta içerisinde tüm Avrupalı müttefiklere sunacaklarını bildirdi.

Zelenskiy, X hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinde devam eden savaşla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için bir Zafer Planı hazırladıklarını kaydeden Zelenskiy, "Rusya'yı, savaşı adil bir şekilde bitirmeye zorlama stratejimizi (Zafer Planı) tüm Avrupalı ortaklarımıza bu hafta sunacağız." ifadesini kullandı.

- "Maksimum desteğe ihtiyacımız var"

Zelenskiy, daha sonra söz konusu planı Ukrayna halkına da tanıtacaklarını belirterek, "Zafer Planı, ortaklarımızdan aldığımız ilk yanıtla birlikte elbette kamuoyuna açıklanacak. Bizim, Ukrayna'da hepimizin, gerçekten maksimum desteğe ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Halit Arslan 16.10.2024 12:19
    Insan hayati ne kadar değersiz lesti. Bu ölen askerlerinde bir anası bir babası bir evladı bir bekleyeni var. Hepsi bir zamanlar bakmaya kiyamayacaginiz masum birer çocuktu. Yazık. Savaş çok büyük acılar getiriyor. Siyasi hirslar uğruna olan masumlara oluyor.